Холандски калкулатор за спортни залагания

Така нареченият Холандски калкулатор е инструмент разработен да пресмята какъв залог да направите в зависимост от коефициентите на букмейкърите за спортните срещи. Идеята е да заложите на няколко различни изхода на един и същ мач и при всички случаи да сте на печалба.

Как работи: въвеждате общата сума на залога и коефициентите за няколко различни изхода или събития в мача. Калкулатора разпределя залога така че да сте на печалба при всеки възможен изход. Ще трябва да експериментирате с различни мачове и различни варианти за възможните събития и изходи за всеки мач докато улучите печелившата комбинация. След това остава само да си направите залозите където си искате по неговата система.

Пример:
Да речем че играят Бацова Махала и Лудогорец и се очаква изразителна победа за гостите, но коефициентът разбираемо е минимален. Вие сте решили да заложите 100 лв. Въвеждате сумата в калкулатора.
Залог за два и повече гола в мача е с коефициент 1,42 - въвеждаме го в калкулатора
За точен резултат 1:0 коефициента е 13,50 - въвеждаме го в калкулатора
За точен резултат 0:0 коефициента е 7,20 - въвеждаме го в калкулатора
Опитайте и калкулаторът ще ви каже как точно да разпределите своите 100 лв. След като изчисли предполагаемата ви печалба ще видите че в този пример и в трите случая печелите.
Единствения вариант да загубите е само ако Лудогорец бие Бацова Махала точно с 0:1 като вероятността за това е минимална, защото както казахме се очаква изразителна победа. Ако пък сте по-хазартен тип можете да игнорирате още един от изходите и за заложите на останалите по-високи суми за по-голяма печалба.

Ще попитате къде е уловката. По принцип букмейкърите са наясно с всички възможни подобни трикове и е трудно да намерите подходящия мач с подходящите коефициенти, но с повече опит ще започнете да ги "усещате" и няма да ви е необходимо много време да ги проверите с калкулатора и да изберете комбинацията с най-висока печалба или с най-малък риск.

Тъй като повечето букмейкъри не позволяват такива залози, то може да се ползват 2-3-4 различни букмейкъра, за да направите различните залози.