Условия за точно прогнозиране

Ако не смятате да се доверявате на сайтовете, предлагащи футболни прогнози за Еврофутбол, трябва да ги измисляте сами. В този случай е необходимо да се ръководите от следните условия за правилно прогнозиране:

  •  Да съберете статистически данни за отборите от последните пет-шест мача (кръга), което прави приблизително месец и половина. Може да намерите такива данни във вестник „Еврофутбол“ или в някой от многобройните сайтове из интернет пространството. Според тази статистика, може да се долови тенденцията за всеки от противниковите отбори: дали е във възход един или друг състав или има спад в игровия му потенциал. Анализирайки статистиката за отбелязани/допуснати голове, мачове без гол, както и за много други показатели, можете да създадете сравнително прецизна прогноза за всеки мач от програмата на Еврофутбол.
  • Да съберете данни от статистиката за изявите на отборите през целия сезон и да проведете анализ, подобен на този от предишната точка. На основата на този анализ направете още една прогноза. За да видите ясно тенденцията в играта на отборите, направете сравнителен анализ между двете прогнози. Тази тенденция ще подскаже най-добре как се движат отборите и какво е моментното им състояние – дали са в период на подем или на спад.
  • Третата предпоставка за успешни прогнози е да намерите резултатите от мачовете между противниковите отбори от настоящия и изминалите сезони. Ако противопоставянето между двата тима е прекалено старо назад в годините и се счита за дерби, като двубоят Левски-ЦСКА, обикновено моментната форма не оказва голямо влияние върху изхода на мача, така че статистическата информация от последните 6 срещи и мачовете за сезона не са от значение в случая. Затова трябва да се направи дълбок анализ именно върху срещите между тези два отбора от последните няколко сезона.